mandag den 26. juli 2010

Bernaise a la Spise med Price

Denne her sauce er bare lækker, men man skal nok ikke spise den hver dag.

4 pers.

Ingredienser:
1 pakke smør
3-4 æggeblommer

3-4 spiseskefulde god eddike - sherryvineddike eller hvidvinseddike
3-4 spiseskefulde hvidvin (kan erstattes med vand)
1-2 skalotteløg - Finthakket.
1 bundt estragon eller 2 spsk. tørret.
Lidt citronsaft
Salt + hvid peber

Smelt smørret på det laveste blus. (Vent med at tilsætte det, til det kun er lunkent og klart på toppen. Man skal kun bruge det klare smør (ikke bundfaldet)).
 
Bernaiseessens: Kom eddike, hvidvin, skalotteløg, estragon, salt og peber op i en gryde. Det skal koges ned til 2 spsk. væske. Si essensen ned i en anden gryde (den skal være smage surt og af estagon).
 
Sauce: (Lav det hele over et vandbad) Pisk æggeblommer og essens sammen og tilfør ca. knap 1 spsk tørret estragon. Pisk, indtil blommerne begynder at tykne. Hæld ca. 1 spsk smør i og pisk videre (konstant piskning indtil saucen er færdig). Hæld lidt mere smør i... og til sidst, kan man hælde en tynd stråle smør i, mens man fortsat pisker. Fortsæt indtil saucen har den rette konsistens. Smag til med salt, peber og lidt citron. (Man kan evt. tilsætte lidt vand, hvis saucen er blevet for tyk).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar