søndag den 25. juli 2010

Jordbærtærte, som hentet fra bageren

Denne opskrift fandt jeg første gang inde på Alletiders Kogebog

Ingredienser:
Dej:
125 g smør
125 g sukker
25 g flormelis
½ stang vanilie (eller et par tsk. vaniliepulver)

Mazarinmasse:
50 g smør
50 g marcipan
50 g sukker
2 æg

Kagecreme
3 æggeblommer
3 spsk sukker
1½ stang vanilie (eller 2 spsk vaniliesukker)
½ l mælk (gerne sødmælk)
1-2 spsk Maizena

50-75 g mørk chokolade
ca. 500 g jordbær

Mazarinmasse:
Bland ingredienserne sammen og stil til side

Smørdej:
Ingredienserne blandes sammen og dejen trykkes ud i en tærteform. Fordel mazarinmassen over og bag tærtebunden ved 200 grader i 15-20 min. Tærtebunden køles herefter ned. Smelt chokoladen og smør den ud på bunden af den afkølede tærtebund.

Kagecreme:
Tag lidt af mælken fra og kom den i en meljævner sammen med Maizenaen og ryst bægeret. Æggeblommer, sukker, vanilie og mælk varmes op i en gryde. Tilsæt Maizenajævningen lidt efter lidt du synes cremen har den rette konsistens. Cremen koges igennem i et par minutter. Det er vigtigt at røre i cremen hele tiden. Cremen sættes på køl i ca. 10 min.

Fordel cremem over tærtebunden og pynt med friske jordbær, hvorefter den stilles på køl og serveres kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar