søndag den 25. juli 2010

Grovboller

De her boller er gode til morgenmad, som frokostboller, eller som boller som tilbehør til supper, salater osv.





(Bolledej, inden hævning)










(Færdige boller)





Ingredienser:

1 liter kærnemælk
50 g. gær
1 spsk salt
2 tsk honning
Mel og kerner

Varm kærnemælken (det er ok, at den klumper). Tilsæt gær, salt og honning og rør rundt til gæren er opløst. Dernæst er der frit slag... Jeg plejer at bruge rugkerner, havregryn, hørfrø, grahamsmel og hvedemel... Jeg har ikke den eksakte mængde, men det er nok et par dl. af rugkernerne, havreryn og hørfrø. og ca. 400 g. grahamsmel og 500 g hvedemel. Det vigtige er, at konsistensen på dejen ikke må blive fast, men skal være så klæg, at man ikke kan ælte dejen, men kun røre den sammen med en ske eller en røremaskine.

Lad dejen hæve i 1 time. Form bollerne med en ske og kom på en bageplade. Bollerne hæver herefter 15 min., inden de bages ved 200 grader i ca. 20 min. til de er gyldne på toppen. Det er ikke nødvendigt at pensle bollerne med æg, vand, mælk eller andre ting.

Hvis man ikke har de grove ingredienser, kan man blot nøjes med grahamsmel og hvedemel. Man kan også tilsætte gulerødder eller squash, hvis man har lyst til det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar