søndag den 25. juli 2010

Browniebund med jordbærmousse

Jeg fandt denne herlige kage på Sorø Husholdningsskoles hjemmeside og måtte bare prøve at lave den. Den blev virkelig god på trods af mine husblas-problemer.

Bund:
100 g chokolade
100 g smør
100 g sukker
2 æg
2 tsk vaniliepulver
½ tsk bagepulver
50 g hvedemel
50 g valnødder

Fyld:
2 dl. piskefløde
4 blade husblas
275 g friske jordbær
125 g sukker
2 tsk vaniliesukker
1½ dl yoghurt naturel

Pynt: Friske jordbær

Browniebund:
Smelt smør og chokolade i en gryde og tilsæt hakkede valnødder. Pisk æg og sukker skummende. Bland vaniliesukker, mel og bagepulver og rør i æggemassen og vend til sidst chokoladeblandingen i. Hæld det hele i en smurt springform og bag 15 min. ved 200 grader. Afkøl kagen.

Fyld:
Pisk fløden. Udblød husblassen i koldt vand. Blend jordbær, sukker og vaniliesukker med stavblender. Smelt husblassen over vandbad med ½ dl vand. Bland det i jordbærmassen og vend til sidst flødeskummet forsigtigt i.

Hæld fyldet over den afkølede kage og stil på køl i mindst 3 timer. Inden servering pyntes kagen med friske jordbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar