Jeg fandt denne herlige kage på Sorø Husholdningsskoles hjemmeside og måtte bare prøve at lave den. Den blev virkelig god på trods af mine husblas-problemer.
Bund:
100 g chokolade
100 g smør
100 g sukker
2 æg
2 tsk vaniliepulver
½ tsk bagepulver
50 g hvedemel
50 g valnødder
Fyld:
2 dl. piskefløde
4 blade husblas
275 g friske jordbær
125 g sukker
2 tsk vaniliesukker
1½ dl yoghurt naturel
Pynt: Friske jordbær
Browniebund:
Smelt smør og chokolade i en gryde og tilsæt hakkede valnødder. Pisk æg og sukker skummende. Bland vaniliesukker, mel og bagepulver og rør i æggemassen og vend til sidst chokoladeblandingen i. Hæld det hele i en smurt springform og bag 15 min. ved 200 grader. Afkøl kagen.
Fyld:
Pisk fløden. Udblød husblassen i koldt vand. Blend jordbær, sukker og vaniliesukker med stavblender. Smelt husblassen over vandbad med ½ dl vand. Bland det i jordbærmassen og vend til sidst flødeskummet forsigtigt i.
Hæld fyldet over den afkølede kage og stil på køl i mindst 3 timer. Inden servering pyntes kagen med friske jordbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar