søndag den 25. juli 2010

Tiramisu

ca. 8 portioner

Ingredienser:
500 g mascarpone
4 æggeblommer
2 tsk vaniliesukker
250 g ladyfingers
1 dl stærk kaffe
3 spsk kaffelikør (en eller anden slags spiritus)
3 spsk kakao

Pisk mascarponen med æggeblommer og vaniliesukker til en lind creme. Vend ladyfingers hutigt i kaffen (de skal stadig være sprøde og ikke falde fra hinanden). Læg kagerne i bunden af et firkantet fad og læg halvdelen af cremen over dem. Lav et nyt lag med dyppede ladyfingers og dernæst creme. Lad tiramisuen stå i køleskabet i nogle timer gerne omkring mindst 6 timer. Drys kakaopulveret over kagen inden servering.

NB. Man kan nøjes med at bruge 250 g mascarpone og bruge 2 dl. flødeskum i stedet. Ladyfingers kan købes i alle supermarkeder, men man kan også lave dem selv. Se register for opskrift.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar