søndag den 25. juli 2010

Spinattærte med bacon

Denne tærtebund, kan benyttes til alle madtærter. Den smager rigtig godt, og bunden bliver altid sprød, og ikke vandet, når man bruger denne opskrift. I stedet for bacon, kan der benyttes laks eller feta.

Dej:
75 g margarine eller smør
200 g mel
1 æg
1 tsk salt
1-2 spsk vand
(Det er en god ide at erstatte lidt af melet med havregryn og hørfrø)

Fyld:
200 g spinat
200 g bacon i tern
3 æg
2½ dl mælk

Smuldr margarinen i melet, tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen sammen. Tryk dejen ud i en tærteform (man behøver ikke at smøre formen, da der er rigeligt med smør i dejen). Brug en gaffel til at lave små lufthuller i dejen hele vejen rundt i formen, så den ikke hæver op. Forbag bunden i 10 min. ved 200 grader.

Bacon steges og dryppes af på køkkenrulle. Dernæst lægges baconen på den forbagte tærtebund. Spinaten varmes op i en gryde, så den falder sammen. Dernæst piskes den med mælk, æg (evt. lidt ost) og hældes på tærten. Bages ved 200 grader i 35-40 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar