søndag den 25. juli 2010

Luftigt brød (fra Christinas mor)

Dette brød bliver luftigt med en masse huller i italiensk stil.

Ingredienser:
25 g gær
1½-2 spsk groft salt
8 dl lunkent vand
1 kg mel
olie
krydderier

Bland gær, salt og vand til gæren er opløst. Pisk melet i og stil dejen til hævning et lunt sted i 4 timer. Tænd ovnen på 250 grader og smør olie på bagepapiret. Hæld dejen ud på det olierede bagepapir og bag brødet i 20 min. Tag brødet ud af ovnen og pensl det med olivenolie på toppen og drys evt. med krydderier (oregano, rosmarin eller andet) eller salt. Bag brødet færdigt ved 220 grader i 10 min. Brødet er færdigt, når det lyder hult, når man banker på det.

1 kommentar:

  1. Hej Mi,
    Er denne opskrift kun til 1 brød? Jeg synes det lyder af meget med 1 kg. mel og 8. dl. vand, hvis det kun er et brød???

    SvarSlet