Min veninde havde fundet denne lækre opskrift i et mad blad (kan ikke huske hvilket) og den blev virkelig lækker. Tilpas sur og sød samtidigt.
Dej:
125 g mel
40 g flormelis
75 g smør
Fyld:
3 citroner
150 g sukker
2 æg
3 æggeblommer
120 g smør
Bland ingredienser til dejen og stil på køl, mens du laver fyldet. Riv skallen på citronerne, pres saften ud og bland med sukker over vandbad. Tilsæt æg og æggeblommer og rør rundt hele tiden. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør til massen næsten er fast. Tryk dejen ud i tærteformen, og prik den med en gaffel. Forbag i ca. 10 min. ved 200 grader. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag ved kraftig varme ca. 250 grader i 10 min. Eller ved 200 grader i 20 min. Pynt med flormelis inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar