søndag den 25. juli 2010

Ostesouffle

Denne opskrift er fra Karolines Køkken og er en gammel klassiker, som min mor lærte mig at lave, da jeg var lille. Den smager stadig godt i dag.

Ingredienser:
50 g mel
2½ dl mælk
25 g smør
150 g revet ost (gerne emmentaler, eller en anden lidt kraftig ost)
5 æg
½ tsk salt
lidt hvid peber

Lav en melbolle af smør og mel og tilsæt mælk. Husk at røre hele tiden, så det ikke brænder på. Tilsæt ost og vent på, at den smelter ind i massen. Afkøl massen en smule. Del æggene i blommer og hvider. Tilsæt salt, peber og æggeblommer i ostemassen. Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt i massen. Smør en form, med høje kanter (drys evt. med mel eller rasp). Fyld 3/4 af formen og bag soufflen i en forvarmet ovn i 45 min. ved 175 grader.

Server med grøntsagsstave (evt. peberfrugt, broccoli, blomkål)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar