søndag den 25. juli 2010

Porretærte m. ell. uden bacon

Jeg bruger den samme bund i alle mine madtærter.

Dej:
75 g margarine eller smør
200 g mel
1 æg
1 tsk salt
1-2 spsk vand
(Det er en god ide at erstatte lidt af melet med havregryn og hørfrø)

Fyld:
3-4 porrer
vand
1 dl creme fraiche
2 æg
1 tsk salt
lidt revet ost
peber

Smuldr margarinen i mel, tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen sammen. Tryk dejen ud i en tærteform og hak små huller i dejen med en gaffel, så den ikke hæver op. Forbag tærtebunden i 10 min. ved 200 grader.



Snit porrene meget fint og giv dem et opkog. Dræn derefter vandet fra porrene i et dørslag. Bland creme fraiche (hvis man gerne vil have lidt mere snask, kan man bruge op til 2½ dl. creme fraiche i stedet), æg, salt, peber, og en lille håndfuld ost. Bland porrene ned i massen og hæld på den forbagte bund. Bag tærten i ca. 40 min. ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar