søndag den 25. juli 2010

Kartoffelsuppe med bacon

Ingredienser
150 g bacon
2 porrer
500 g melede kartofler
1½ liter grøntsagsbuillon
2 stilke timian (eller 2 tsk. tørret)
1 dl fløde
1 dl creme fraiche 38% (Hvis man bruger en creme fraiche, skiller suppen nemmere)

Skær baconen i tern. Snit porrene fint. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger på ca. 1 cm. Svits bacon i en stor gryde. Tilsæt porrer og vend forsigtigt til de er bløde. Drys kartoffelterningerne i og svits dem med i ca. 10 min. Hæld buillon og timian ved. Lad det hele koge under låg i ca. 30 min. til suppen er jævn og blank. Rør fløde og creme fraiche i og lad suppen koge igennem et par min.

Server suppen rygende varm med brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar